خوابیدن روی زمین برای کمردرد خوب است یا بد؟ ترفند‌های مفید و کاربردی برای تمیزکردن و مراقبت از وسایل چوبی هشدار فرماندار طرقبه-شاندیز به گردشگران برای احتمال وقوع سیلاب (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) ارتباط جالب ایجاد نفخ با کمبود یک ویتامین خواص ویژه موز سیاه شده که نمی‌دانستید اعزام بیش از ۸۷ هزار زائر سرزمین وحی از ۲۱ فرودگاه کشور توضیحات جدید وزیر کار درباره حقوق بازنشستگان و اصلاح حقوق کارگران (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۲۰ درصد زوج‌های ایرانی نابارورند | حرارت موبایل یکی از عوامل ناباروری در مردان اهدای عضو بیمار مرگ مغزی به سه بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) ارس، پلنگ باغ وحش مشهد به دلیل شکستگی دست چپ همچنان تحت درمان است زیاد عرق می‌کنید؟ شاید یکی از این بیماری‌ها را دارید از کنار این علائم ساده نگذرید | ۳ نشانه هشداردهنده که ممکن است خطرآفرین باشند صدور مجوز واردات تجهیزات و داروهای ایثارگران با ارز ترجیحی ۸۷ هزار زائر خانه خدا از ۲۱ فرودگاه کشور به سرزمین وحی اعزام خواهند شد
سرخط خبرها

پلاسما درمانی راهی برای مداوای بیماران مبتلا به کرونا

  • کد خبر: ۲۲۴۳۸
  • ۱۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۶
پلاسما درمانی راهی برای مداوای بیماران مبتلا به کرونا
دبیر انجمن علمی سلول‌های بنیادی ایران گفت: روش پلاسما درمانی به همراه جایگزینی پلاسما از بیمار بهبود یافته مبتلا به ویروس کووید ۱۹ با انتقال آنتی بادی‌های ضد ویروس با تقویت مجدد سیستم ایمنی و دفاعی توان تضعیف شده را به بیمار برگردانده و باعث بهسازی صدمات ریوی حاد خواهد شد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر مهرداد پاینده افزود: با توجه به اینکه ویروس کرونا سیستم ایمنی فرد را مورد حمله قرار می‌دهد این باعث تضعیف و هم گسیختگی سیستم دفاعی بیمار خواهد شد.

وی در ادامه گفت: پلاسمای افراد بهبود یافته از کووید ۱۹ در هفته سوم تا چهارم بعد از ابتلا عاری از ویروس می‌شود و سرشار از آنتی بادی است که این آنتی بادی با دستگاه پلاسما فرزیس از بدن آن‌ها خارج می‌شود.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی در ادامه افزود: آنتی بادی خارج شده از بیمار بهبود یافته با پلاسمای افرادی که در بخش آی سی یو قرار دارند و وضعیت مناسبی ندارند جایگزین می‌شود و سیستم ایمنی بدن با کمک این آنتی بادی به جنگ ویروس می‌رود و وضعیت ریوی را از مرحله بحرانی خارج می‌کند.

پاینده اظهار داشت: این آزمایش در استان کرمانشاه بر روی هفت بیمار تاکنون انجام شده و خوشبختانه شرایط ریوی در حال حاضر طبق نظر گروه درمان رضایت بخش است و انشاالله پروژه با درایت بالا ادامه خواهد یافت.

وی گفت: تزریق آنتی بادی به بیمار بدحال با نظر و انتخاب متخصص بیهوشی و ریه انجام می‌شود و در ادامه تیم درمانی پروسه تزریق را برای بیمار انجام می‌دهند.

رییس بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان امام رضا (ع) اضافه کرد: افرادی که بهبود پیدا کردند به آنتی بادی این افراد نیاز داریم، لذا اعلام کرده ام با شماره تلفن موجود در سایت تماس بگیرند تا با آن‌ها هماهنگی‌های لازم برای دریافت پلاسما انجام شود.

پاینده تصریح کرد: دریافت آنتی بادی فرد بهبود یافته از طریق دستگاه پلاسما فرزیس در کشور قابل انجام است.

او گفت: به نظر می‌رسد استان کرمانشاه اولین استانی باشد که این کار را انجام داده باشد در هر صورت مهم کسب نتیجه و کمک به بیمار است.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی خاطرنشان کرد: ارتباط مستقیم با بیماران نیز تأثیر زیادی در آلودگی دیگران دارد، کادر درمان با توجه به آنکه بیشتر جوان هستند، اما مشاهده می‌کنیم درگیر بیماری می‌شوند، لذا مردم تا جایی که می‌توانند باید پیشگیری‌های لازم را انجام دهند و در خانه بمانند.

تاثیر ویژه درمان کرونا با سلول‌های بنیادی

وی به تأثیر ویژه درمان با سلول‌های بنیادی بر روی بیماران اشاره کرد و گفت: این بیماری زوایای مختلفی دارد و یک قسمت ان تضعیف سیستم دفاعی فرد است، سلول بنیادی مزانشیمال (اولیه) به دلیل داشتن ماکروفاژ (سلول‌های با توان بالای دفاعی) با اضافه شدن به سیستم دفاعی بیمار باعث کمک به سیستم تضعیف شده از جمله بافت ریه می‌شود.

رییس بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان امام رضا (ع) در ادامه گفت: پروسه سلول‌های بنیادی در یک ماه اخیر در کشور در حال انجام است و ۲ همکار پزشک توسط سلول‌های بنیادی بهبود یافتند و ریاست انجمن سلول‌های بنیادی ایران یک ماه پیش اعلام کرد که پروسه سلول‌های بنیادی در درمان بیماران کرونا با درگیری ریوی قابل اجراست، چند مرکز کار را آغاز کرده اند.

وی اظهار داشت: ما فعلا در مرحله کشت سلول بنیادی و آماده سازی سلول برای تزریق هستیم.

پاینده افزود: این پروسه نیازمند بودجه از طرف مسوولان و خیران می‌باشد که اگر بودجه تامین شود برای نجات ریه بیماران که دچار عارضه ریوی شده اند می‌تواند حیات بخش باشد که مورد تایید انجمن سلول‌های بنیادی ایران است.

او گفت: در منطقه‌ای که هستیم این ویروس به یک شکل عمل می‌کند، اما ممکن است این ویروس در منطقه ما آسیا با اروپا متفاوت باشد و حالا که در منطقه ما یکسان است، این آنتی بادی می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی تأثیرگذار باشد.

رییس بخش پیوند و مغز استخوان بیمارستان امام رضا (ع) اضافه کرد: افراد بهبود یافته در هفته سه تا چهار بعد از ابتلا عاری از ویروس می‌شود و سرشار از آنتی بادی است که این آنتی بادی با دستگاه پلاسما فرزیس از بدن آن‌ها خارج می‌شود.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی در ادامه گفت: آنتی بادی خارج شده از بیمار بهبود یافته را با پلاسمای افرادی که در بخش آی سی یو قرار دارند و وضعیت مناسبی ندارند جایگزین می‌شود و سیستم ایمنی بدن با کمک این آنتی بادی به جنگ ویروس می‌رود و وضعیت ریوی را از فاز بحرانی خارج می‌کند.

پاینده بیان داشت: این آزمایش در استان کرمانشاه بر روی چند بیمار تاکنون انجام شده و خوشبختانه شرایط ریوی در حال حاضر طبق نظر گروه درمان رضایت بخش است و انشاله پروژه با درایت بالا ادامه خواهد یافت.

وی اضافه کرد: تزریق آنتی بادی به بیمار بدحال با نظر و انتخاب متخصص بیهوشی و ریه انجام می‌شود و در ادامه تیم درمانی پروسه تزریق را برای بیمار انجام می‌دهند.

رییس بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان امام رضا (ع) گفت: افرادی که بهبود پیدا کردند به آنتی بادی این افراد نیاز داریم، لذا اعلام کرده ام با شماره تلفن موجود در سایت تماس بگیرند تا با آن‌ها هماهنگی‌های لازم برای دریافت پلاسما انجام شود.

پاینده تصریح کرد: دریافت آنتی بادی فرد بهبود یافته از طریق دستگاه پلاسما فرزیس در کشور قابل انجام است.
اما به نظر می‌رسد استان کرمانشاه اولین استانی باشد که این کار را انجام داده باشد در هر صورت مهم کسب نتیجه و کمک به بیمار است.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی خاطرنشان کرد: ارتباط مستقیم با بیماران نیز تأثیر زیادی در آلودگی دیگران دارد، کادر درمان با توجه به آنکه بیشتر جوان هستند، اما مشاهده می‌کنیم درگیر بیماری می‌شوند، لذا مردم تا جایی که می‌توانند باید پیشگیری‌های لازم را انجام دهند و در خانه بمانند.

سازمان انتقال خون آماده همکاری است

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه نیز در گفتگو با ایرنا با بیان اینکه پروژه پلاسما درمانی هنوز به شکل رسمی از سوی سازمان انتقال خون ایران تایید و عملیاتی نشده است، گفت: این پروژه در استان کرمانشاه به صورت شخصی و نه به صورت رسمی در حال اجرا است.

دکتر پژمان صالحی فر افزود: اداره کل انتقال خون استان کرمانشاه آمادگی همکاری با اجرای این پروژه را دارد و اکنون در قالب مشاوره با این پروژه همکاری می‌کنیم.

وی اظهار داشت: اجرای رسمی این پروژه منوط به دستور و ابلاغ سازمان انتقال خون است که تاکنون این ابلاغ صادر نشده است.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->